Snel naar de rekentool calculator

De meerwaarde van een pensioenadviseur

Ben je als bedrijf op zoek naar een effectieve manier om je collectieve pensioenregelingen te beheren en te optimaliseren?

In een wereld van voortdurende veranderingen in pensioenregelgeving is de rol van een ervaren pensioenadviseur van onschatbare waarde. In deze blog bespreken we de voordelen van het inschakelen van een pensioenadviseur voor zakelijke relaties met een collectieve pensioenregeling via een verzekeraar.

Expertise in regelgeving en compliance

Complexiteit verminderen met deskundig advies
Pensioenregelgeving is een ingewikkelde materie die voortdurend in beweging is. Een ervaren pensioenadviseur biedt waardevolle expertise om ervoor te zorgen dat je collectieve pensioenregeling altijd voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Dit minimaliseert niet alleen het risico op boetes en juridische complicaties, maar biedt ook gemoedsrust.

Optimalisatie van pensioenregelingen

Maatwerk voor tevreden werknemers en kosteneffectiviteit
Een pensioenadviseur begrijpt de diversiteit aan pensioenopties en kan je helpen bij het optimaliseren van je collectieve pensioenregeling. Door rekening te houden met werknemersbehoeften, bedrijfscultuur en financiële doelstellingen, ontwikkelt een deskundig adviseur een op maat gemaakte regeling die aantrekkelijk is voor werknemers en kosteneffectief voor het bedrijf.

Marktanalyse en onderhandelingen

Concurrerende tarieven en voorwaarden veiligstellen
Pensioenadviseurs hebben toegang tot uitgebreide marktgegevens en kunnen namens je bedrijf onderhandelen met verzekeraars. Dit stelt hen in staat om concurrerende tarieven en voorwaarden te verkrijgen die anders misschien niet beschikbaar zouden zijn, waardoor je kosten beheersbaar blijven.

meerwaarde pensioenadviseur_Pensioenfixer

Persoonlijk advies voor werknemers

Verhoog werknemerstevredenheid met individueel advies
Een goede pensioenadviseur gaat verder dan alleen regelbeheer en biedt persoonlijk advies aan individuele werknemers over pensioenplanning en financiële besluitvorming. Dit draag bij aan de tevredenheid van werknemers en versterkt het vertrouwen in het bedrijf.

Continue evaluatie en aanpassing

Afstemmen op veranderingen in het pensioenlandschap
Het pensioenlandschap evolueert voortdurend, een pensioenadviseur voert regelmatige evaluaties uit en past, indien nodig, je regeling aan. Zo blijft deze voldoen aan de behoeften van je bedrijf en werknemers in een dynamische omgeving.

Administratieve ondersteuning

Tijd besparen met professionele administratie
Het beheren van administratieve taken rondom pensioenregelingen kan tijdrovend zijn. Een pensioenadviseur biedt administratieve ondersteuning, waardoor je je kunt concentreren op je kernactiviteiten terwijl zij de complexiteit van pensioenadministratie beheren.

Waarom jouw bedrijf een pensioenadviseur nodig heeft

Jouw weg naar optimaal pensioenbeheer
Een pensioenadviseur biedt niet alleen expertise in regelgeving en optimalisatie, maar ze zorgen ook voor concurrerende tarieven, persoonlijk werknemersadvies, continue evaluatie en administratieve ondersteuning.

Wil je de meerwaarde van een pensioenadviseur voor jouw bedrijf maximaliseren?

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jouw bedrijf kunnen ondersteunen. Je financiële gemoedsrust is onze prioriteit.

Wil jij ook weten wat je kan besparen op je eigen pensioen of dat van je onderneming?

Voor wie wil je een pensioen fiksen?

Wij bieden graag een betaalbare oplossing voor het regelen van het pensioen. Benieuwd wat de kosten zijn? Met een paar simpele stappen weet je het.

pensioenfixer_ pensioenadviseur _pensioenadvies _pensioen vergelijken

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen?

Veel gestelde vragen

Om te bepalen hoeveel geld je opzij moet zetten voor je pensioen is het belangrijk eerst goed te kijken wat je op dit moment al hebt opgebouwd. Hiervoor kan je mijnpensioenoverzicht.nl raadplegen. Vervolgens is het goed om een inschatting voor je zelf te maken hoeveel geld je nodig hebt wanneer je met pensioen gaat. Trek hier het bedrag af van het al opgebouwde pensioen en je weet hoeveel je moet gaan opbouwen.
Zorg dat je genoeg geld opzij zet om globaal 20 jaar je pensioen aan te kunnen vullen (gemiddelde levensverwachting 65 jarige is 20,1 jaar)

Afhankelijk van de bedrijfsvorm kan je kiezen voor een DGA pensioenregeling of een lijfrente product. Heb je een BV? Dan is de keuze voor een DGA pensioen vaak gunstig. Ben je ZZP’er of heb je een andere ondernemingsvorm dan een BV dan is het opbouwen van pensioen binnen

Iedere inwoner van Nederland heeft recht op een AOW uitkering bij het bereiken van de pensioendatum. Deze bouw je op zolang je in Nederland woonachtig bent, dus ook als ondernemer. Deze levenslange uitkering is het basis pensioen binnen Nederland.
Naast de AOW is het gebruikelijk om via je werkgever pensioen op te bouwen die zorgt voor een extra aanvulling. Als ondernemer heb je deze mogelijkheid ook via een DGA pensioenregeling of binnen een Lijfrente product.

Een DGA kan het beste een pensioenregeling voor zichzelf afsluiten. Deze regeling kan afgesloten worden binnen zijn of haar eigen BV en zorgt voor pensioenopbouw en een uitkering aan de nabestaanden bij overlijden.

Als DGA van een BV kan je voor jezelf een pensioenregeling afsluiten. Vaak is deze pensioenregeling vergelijkbaar met een werknemerspensioen en kent dus een opbouw van pensioen en een nabestaanden uitkering bij overlijden.

Bekijk alle veelgestelde vragen
Pensioenfixer 2024 ©