Snel naar de rekentool calculator

Blog

Onze blogs: Leuk om te lezen, écht!
Een verzameling aan korte blogs om je te inspireren. Je bent bezig met je pensioen of met dat van je personeel. Goed bezig! Wij bundelden een aantal interessante verhalen over pensioenen zodat je goed voorbereid de strijd aan kan gaan!

vervroegd met pensioen_Pensioenfixer

Vervroegd met pensioen? Wat zijn de voor- en nadelen?

Met pensioen gaan is een mijlpaal waar veel mensen naar uitkijken. Het markeert het einde van werken en het begin van een nieuwe fase vol vrijheid. Maar wanneer is het juiste moment om met pensioen te gaan? Moet je wachten tot je de officiële pensioenleeftijd hebt bereikt, of is het...

Lees het hele verhaal

Duurzaam pensioen_Pensioenfixer

Investeer in een duurzaam pensioen

Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende manieren waarop je je pensioen kunt beleggen met oog voor het milieu. Laten we eens kijken naar enkele opties van een duurzaam pensioen:  

Lees het hele verhaal

Inflatie en Pensioen_Pensioenfixer

De impact van inflatie op je pensioen

Inflatie kan een grote impact hebben op je pensioen, maar met de juiste maatregelen kun je je financiële toekomst veiligstellen, zelfs in onzekere economische tijden. Laten we eens kijken naar hoe inflatie zowel de opbouw als de uitkering van je pensioen beïnvloedt en welke strategieën je kunt gebruiken om je...

Lees het hele verhaal

Wil jij ook weten wat je kan besparen op je eigen pensioen of dat van je onderneming?

Voor wie wil je een pensioen fiksen?

Wij bieden graag een betaalbare oplossing voor het regelen van het pensioen. Benieuwd wat de kosten zijn? Met een paar simpele stappen weet je het.

pensioenfixer_ pensioenadviseur _pensioenadvies _pensioen vergelijken

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen?

Veel gestelde vragen

Om te bepalen hoeveel geld je opzij moet zetten voor je pensioen is het belangrijk eerst goed te kijken wat je op dit moment al hebt opgebouwd. Hiervoor kan je mijnpensioenoverzicht.nl raadplegen. Vervolgens is het goed om een inschatting voor je zelf te maken hoeveel geld je nodig hebt wanneer je met pensioen gaat. Trek hier het bedrag af van het al opgebouwde pensioen en je weet hoeveel je moet gaan opbouwen.
Zorg dat je genoeg geld opzij zet om globaal 20 jaar je pensioen aan te kunnen vullen (gemiddelde levensverwachting 65 jarige is 20,1 jaar)

Afhankelijk van de bedrijfsvorm kan je kiezen voor een DGA pensioenregeling of een lijfrente product. Heb je een BV? Dan is de keuze voor een DGA pensioen vaak gunstig. Ben je ZZP’er of heb je een andere ondernemingsvorm dan een BV dan is het opbouwen van pensioen binnen

Iedere inwoner van Nederland heeft recht op een AOW uitkering bij het bereiken van de pensioendatum. Deze bouw je op zolang je in Nederland woonachtig bent, dus ook als ondernemer. Deze levenslange uitkering is het basis pensioen binnen Nederland.
Naast de AOW is het gebruikelijk om via je werkgever pensioen op te bouwen die zorgt voor een extra aanvulling. Als ondernemer heb je deze mogelijkheid ook via een DGA pensioenregeling of binnen een Lijfrente product.

Een DGA kan het beste een pensioenregeling voor zichzelf afsluiten. Deze regeling kan afgesloten worden binnen zijn of haar eigen BV en zorgt voor pensioenopbouw en een uitkering aan de nabestaanden bij overlijden.

Als DGA van een BV kan je voor jezelf een pensioenregeling afsluiten. Vaak is deze pensioenregeling vergelijkbaar met een werknemerspensioen en kent dus een opbouw van pensioen en een nabestaanden uitkering bij overlijden.

Bekijk alle veelgestelde vragen
Pensioenfixer 2024 ©