Snel naar de rekentool calculator

Blog

Onze blogs: Leuk om te lezen, écht!
Een verzameling aan korte blogs om je te inspireren. Je bent bezig met je pensioen of met dat van je personeel. Goed bezig! Wij bundelden een aantal interessante verhalen over pensioenen zodat je goed voorbereid de strijd aan kan gaan!

Werkwijze_Pensioenfixer_Stefan Spekenbrink

De werkwijze van Pensioenfixer

Als ondernemer of DGA snap je de complexiteit van pensioenen. Bij Pensioenfixer begrijpen wij dat als geen ander. Wij begeleiden je stap voor stap, van kennismaking tot beheer en ondersteuning van je pensioenregeling.  

Lees het hele verhaal

Pensioenregelingen ondernemers_Pensioenfixer

Pensioenregelingen voor ondernemers

Als ondernemer heb je veel vrijheid, maar ook veel verantwoordelijkheden. Een van die verantwoordelijkheden is het regelen van je eigen pensioen. Gelukkig zijn er verschillende pensioenregelingen speciaal ontworpen om ondernemers te helpen bij het opbouwen van een solide financiële toekomst. In deze blog zullen we dieper ingaan op verschillende opties...

Lees het hele verhaal

Nabestaandenpensioen voor ZZP'ers en DGA's

Nabestaandenpensioen voor ZZP’ers en DGA’s

Als zelfstandig ondernemer sta je voor emotionele uitdagingen bij het verlies van een partner. De financiële kant hiervan kan ook behoorlijk complex zijn. Voor ZZP’ers en DGA’s is het nabestaandepensioen een belangrijk, maar soms verwarrend onderwerp. In deze blog duiken we in de wereld van het nabestaandenpensioen voor beide groepen...

Lees het hele verhaal

Wil jij ook weten wat je kan besparen op je eigen pensioen of dat van je onderneming?

Voor wie wil je een pensioen fiksen?

Wij bieden graag een betaalbare oplossing voor het regelen van het pensioen. Benieuwd wat de kosten zijn? Met een paar simpele stappen weet je het.

pensioenfixer vindex pensioenadviseur pensioenadvies pensioen vergelijken

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen?

Veel gestelde vragen

Om te bepalen hoeveel geld je opzij moet zetten voor je pensioen is het belangrijk eerst goed te kijken wat je op dit moment al hebt opgebouwd. Hiervoor kan je mijnpensioenoverzicht.nl raadplegen. Vervolgens is het goed om een inschatting voor je zelf te maken hoeveel geld je nodig hebt wanneer je met pensioen gaat. Trek hier het bedrag af van het al opgebouwde pensioen en je weet hoeveel je moet gaan opbouwen.
Zorg dat je genoeg geld opzij zet om globaal 20 jaar je pensioen aan te kunnen vullen (gemiddelde levensverwachting 65 jarige is 20,1 jaar)

Afhankelijk van de bedrijfsvorm kan je kiezen voor een DGA pensioenregeling of een lijfrente product. Heb je een BV? Dan is de keuze voor een DGA pensioen vaak gunstig. Ben je ZZP’er of heb je een andere ondernemingsvorm dan een BV dan is het opbouwen van pensioen binnen

Iedere inwoner van Nederland heeft recht op een AOW uitkering bij het bereiken van de pensioendatum. Deze bouw je op zolang je in Nederland woonachtig bent, dus ook als ondernemer. Deze levenslange uitkering is het basis pensioen binnen Nederland.
Naast de AOW is het gebruikelijk om via je werkgever pensioen op te bouwen die zorgt voor een extra aanvulling. Als ondernemer heb je deze mogelijkheid ook via een DGA pensioenregeling of binnen een Lijfrente product.

Een DGA kan het beste een pensioenregeling voor zichzelf afsluiten. Deze regeling kan afgesloten worden binnen zijn of haar eigen BV en zorgt voor pensioenopbouw en een uitkering aan de nabestaanden bij overlijden.

Als DGA van een BV kan je voor jezelf een pensioenregeling afsluiten. Vaak is deze pensioenregeling vergelijkbaar met een werknemerspensioen en kent dus een opbouw van pensioen en een nabestaanden uitkering bij overlijden.

Bekijk alle veelgestelde vragen
Pensioenfixer 2024 ©