Snel naar de rekentool calculator

Blog

Onze blogs: Leuk om te lezen, écht!
Een verzameling aan korte blogs om je te inspireren. Je bent bezig met je pensioen of met dat van je personeel. Goed bezig! Wij bundelden een aantal interessante verhalen over pensioenen zodat je goed voorbereid de strijd aan kan gaan!

Duurzaam beleggen binnen het Pensioen_Pensioenfixer

Duurzaam beleggen binnen het Pensioen

In de huidige tijd is duurzaam beleggen niet slechts een voorbijgaande trend, maar een noodzaak. Pensioenfondsen en verzekeraars erkennen steeds meer hun cruciale rol bij het stimuleren van een duurzame toekomst. In deze blog nemen we een diepe duik in de wereld van duurzaam beleggen binnen pensioenfondsen en verzekeraars  

Lees het hele verhaal

Wat zijn de standpunten van de grootste politieke partijen over pensioen in Nederland_Pensioenfixer

Pensioen een belangrijk onderwerp tijdens de verkiezingen

Wat zijn de standpunten van de grootste politieke partijen over pensioen in Nederland? De plannen van de vier grootste partijen (volgens de peilingen) – VVD, Nieuw Sociaal Contract, GroenLinks-PvdA en PVV – worden nauwlettend gevolgd. In deze blog duiken we in hun standpunten over pensioenen.  

Lees het hele verhaal

Pensioenopbouw_Pensioenfixer

De verschillende vormen van pensioenopbouw

Pensioensparen is iets waar velen van ons zich zorgen over maken. Het is een belangrijk onderdeel van onze financiële planning voor de toekomst, en het is nooit te vroeg om hiermee te beginnen. Of je nu een ondernemer, werkgever of ZZP’er bent, het opbouwen van een degelijk pensioen is van...

Lees het hele verhaal

Wil jij ook weten wat je kan besparen op je eigen pensioen of dat van je onderneming?

Voor wie wil je een pensioen fiksen?

Wij bieden graag een betaalbare oplossing voor het regelen van het pensioen. Benieuwd wat de kosten zijn? Met een paar simpele stappen weet je het.

pensioenfixer vindex pensioenadviseur pensioenadvies pensioen vergelijken

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen?

Veel gestelde vragen

Om te bepalen hoeveel geld je opzij moet zetten voor je pensioen is het belangrijk eerst goed te kijken wat je op dit moment al hebt opgebouwd. Hiervoor kan je mijnpensioenoverzicht.nl raadplegen. Vervolgens is het goed om een inschatting voor je zelf te maken hoeveel geld je nodig hebt wanneer je met pensioen gaat. Trek hier het bedrag af van het al opgebouwde pensioen en je weet hoeveel je moet gaan opbouwen.
Zorg dat je genoeg geld opzij zet om globaal 20 jaar je pensioen aan te kunnen vullen (gemiddelde levensverwachting 65 jarige is 20,1 jaar)

Afhankelijk van de bedrijfsvorm kan je kiezen voor een DGA pensioenregeling of een lijfrente product. Heb je een BV? Dan is de keuze voor een DGA pensioen vaak gunstig. Ben je ZZP’er of heb je een andere ondernemingsvorm dan een BV dan is het opbouwen van pensioen binnen

Iedere inwoner van Nederland heeft recht op een AOW uitkering bij het bereiken van de pensioendatum. Deze bouw je op zolang je in Nederland woonachtig bent, dus ook als ondernemer. Deze levenslange uitkering is het basis pensioen binnen Nederland.
Naast de AOW is het gebruikelijk om via je werkgever pensioen op te bouwen die zorgt voor een extra aanvulling. Als ondernemer heb je deze mogelijkheid ook via een DGA pensioenregeling of binnen een Lijfrente product.

Een DGA kan het beste een pensioenregeling voor zichzelf afsluiten. Deze regeling kan afgesloten worden binnen zijn of haar eigen BV en zorgt voor pensioenopbouw en een uitkering aan de nabestaanden bij overlijden.

Als DGA van een BV kan je voor jezelf een pensioenregeling afsluiten. Vaak is deze pensioenregeling vergelijkbaar met een werknemerspensioen en kent dus een opbouw van pensioen en een nabestaanden uitkering bij overlijden.

Bekijk alle veelgestelde vragen
Pensioenfixer 2023 ©