Snel naar de rekentool calculator

Pensioen voor ZZP’ers

Als ZZP'er is het belangrijk om op tijd te denken aan je pensioen. Veel ZZP'ers richten hun aandacht op het dagelijks runnen van hun bedrijf en vergeten daarbij het waarborgen van hun financiële toekomst.

Echter, het regelen van je pensioen is net zo belangrijk als het runnen van je bedrijf. Laat je goed informeren en begin op tijd met het opbouwen van je pensioen, zodat je later kunt blijven genieten van het ondernemerschap.

Slimme pensioenkeuzes voor ZZP'ers

Door te beginnen met het opbouwen van een pensioenvoorziening zorg je ervoor dat je later kunt genieten van financiële zekerheid en onafhankelijkheid. Er zijn verschillende opties beschikbaar voor zelfstandig ondernemers, waaronder een individueel pensioen of een collectieve regeling. Het is belangrijk om te onderzoeken welke optie het beste aansluit bij je specifieke situatie en wensen.

Als zelfstandige wil je graag de touwtjes in handen houden, ook als het gaat om je financiële toekomst. Helaas is het niet altijd mogelijk om alles zelf te regelen, en dus is het belangrijk om je pensioen goed in beeld te hebben. Veel zelfstandigen stellen het opzij, maar dit is niet verstandig. Het is beter om op tijd te beginnen met het opbouwen van je pensioen, zodat je later niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Bouw slim aan je pensioen

Er zijn diverse manieren om als zelfstandig ondernemer van een eenmanszaak je pensioen op te bouwen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een individueel pensioen, waarbij je zelf bepaalt hoeveel je maandelijks inlegt en gericht je pensioen opbouwt. Een andere optie is een collectieve regeling, waarbij je samen met andere zelfstandig ondernemers een groepsvorming opzet. Hierdoor kun je profiteren van voordelige premies en fiscale voordelen.

Het is belangrijk om te beseffen dat pensioen iets is waar je op korte termijn geen resultaat van zult zien. Het is een lange termijn investering die je later rust en financiële zekerheid zal bieden. Neem daarom de tijd om goed te overwegen welke optie voor jou het beste is en begin op tijd met sparen. Zo kun je met vertrouwen je zelfstandig ondernemerschap of eenmanszaak blijven uitoefenen en ook op latere leeftijd een comfortabel pensioen opbouwen.

Een pensioenregeling voor ondernemers? Pensioenfixer!

Ontdek direct de impact op je bedrijfskosten

Ontdek direct de impact op je bedrijfskosten met onze handige rekentool. Vul je gegevens in, en wij staan klaar om razendsnel met je te schakelen. Ontvang persoonlijk advies en verken de mogelijkheden voor jouw onderneming. 
Neem vandaag nog contact met ons op en wij fiksen het! 

Wil jij ook weten wat je kunt besparen op jouw pensioen als ondernemer?

Wij bieden graag een betaalbare oplossing voor het regelen van het pensioen. Benieuwd wat de kosten zijn? Met een paar simpele stappen weet je het.

pensioenfixer_ pensioenadviseur _pensioenadvies _pensioen vergelijken

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen?

Veel gestelde vragen

Om te bepalen hoeveel geld je opzij moet zetten voor je pensioen is het belangrijk eerst goed te kijken wat je op dit moment al hebt opgebouwd. Hiervoor kan je mijnpensioenoverzicht.nl raadplegen. Vervolgens is het goed om een inschatting voor je zelf te maken hoeveel geld je nodig hebt wanneer je met pensioen gaat. Trek hier het bedrag af van het al opgebouwde pensioen en je weet hoeveel je moet gaan opbouwen.
Zorg dat je genoeg geld opzij zet om globaal 20 jaar je pensioen aan te kunnen vullen (gemiddelde levensverwachting 65 jarige is 20,1 jaar)

Afhankelijk van de bedrijfsvorm kan je kiezen voor een DGA pensioenregeling of een lijfrente product. Heb je een BV? Dan is de keuze voor een DGA pensioen vaak gunstig. Ben je ZZP’er of heb je een andere ondernemingsvorm dan een BV dan is het opbouwen van pensioen binnen

Iedere inwoner van Nederland heeft recht op een AOW uitkering bij het bereiken van de pensioendatum. Deze bouw je op zolang je in Nederland woonachtig bent, dus ook als ondernemer. Deze levenslange uitkering is het basis pensioen binnen Nederland.
Naast de AOW is het gebruikelijk om via je werkgever pensioen op te bouwen die zorgt voor een extra aanvulling. Als ondernemer heb je deze mogelijkheid ook via een DGA pensioenregeling of binnen een Lijfrente product.

Afhankelijk van de bedrijfsvorm zijn er verschillende keuzes. Ben je DGA (Directeur groot aandeelhouder) van een BV (Besloten Vennootschap)? Dan wordt je gezien als een werknemer en is het mogelijk een pensioenregeling voor jezelf af te sluiten. Dit noemt men ook wel een DGA pensioen.

Ben je echter een ondernemer met een andere ondernemingsvorm dan is het alleen mogelijk om pensioen op te bouwen binnen de lijfrente regeling. Het risico op overlijden zal dan verzekerd moeten worden binnen een overlijdensrisico verzekering.

Als ondernemer met een eenmanszaak kun je fiscaal het beste gebruik maken van de lijfrente regeling. Deze regeling biedt de mogelijkheid om geld opzij te zetten voor je pensioen, zonder dat je hier in het begin belasting over betaalt. Dit is echter niet onbeperkt. De jaarlijkse inleg mag niet meer zijn dan de persoonlijke jaarruimte.

Bekijk alle veelgestelde vragen
Pensioenfixer 2024 ©