Snel naar de rekentool calculator

Pensioen voor werknemers

Je medewerkers zijn je bedrijf. Daarom wil je ze graag een goede pensioenregeling aanbieden. Maar de wereld van pensioenen is complex en er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden. Wij helpen je graag een weg te vinden door het oerwoud genaamd Pensioen.

Optimaliseer de financiële toekomst van je werknemers

Als werkgever is het jouw verantwoordelijkheid om je werknemers te ondersteunen bij het regelen van hun pensioen. Je kunt hen helpen door een bedrijfspensioenplan aan te bieden, financiële educatie te geven en hen te assisteren bij het maken van pensioenplannen. Door je in te zetten voor het pensioen van je werknemers, toon je waardering en verzorging en draag je bij aan hun financiële zekerheid op lange termijn.

Fiscale voordelen en gemakkelijk beheer met een bedrijfspensioen

Een bedrijfspensioen is een uitstekende manier voor werkgevers om hun werknemers te ondersteunen bij het regelen van hun pensioen. Het biedt de werknemers de mogelijkheid om geld opzij te zetten voor hun pensioen, waarbij ze kunnen profiteren van fiscale voordelen en eventueel een bijdrage van de werkgever ontvangen. Bedrijfspensioenen zijn vaak gemakkelijk te beheren en bieden een aantal verschillende investeringsopties. Werkgevers kunnen er ook voor kiezen om te werken met verzekeringsmaatschappijen of pensioenbeheerders om het proces nog eenvoudiger te maken. Door een bedrijfspensioen aan te bieden, kun je je werknemers ondersteunen bij het opbouwen van een financiële zekerheid voor hun pensioenjaren.

Pensioen regelen voor je personeel? Wij fiksen het!

Ontdek direct de impact op je bedrijfskosten

Ontdek direct de impact op je bedrijfskosten met onze handige rekentool. Vul je gegevens in, en wij staan klaar om razendsnel met je te schakelen. Ontvang persoonlijk advies en verken de mogelijkheden voor jouw onderneming. 
Neem vandaag nog contact met ons op en wij fiksen het! 

 

Bereken hier wat je kunt besparen op de pensioenregeling voor jouw werknemers?

Ontdek onze voordelige oplossingen voor pensioenregelingen. Nieuwsgierig naar de kosten? Binnen enkele eenvoudige stappen weet je het.  

pensioenfixer_ pensioenadviseur _pensioenadvies _pensioen vergelijken

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen?

Veel gestelde vragen

Elke pensioenregeling kent zijn eigen uitgangspunten waardoor het lastig is om te bepalen wat een normaal percentage is voor de opbouw van pensioen. De keuze voor dit percentage kent veel overwegingen zoals de kosten voor de werkgever, of de kosten voor de werknemer zelf.
Door de juiste vragen te stellen bij aanvang van het advies kan echter goed bepaald worden wat het beste bij jouw onderneming past.

Er zijn verschillende mogelijkheden om pensioen te regelen voor uw medewerkers. In veel gevallen is het inrichten van een pensioenregeling de meest solide keuze.

Het begint bij een goed advies! In eerste instantie zal er goed gekeken moeten worden naar de situatie van de onderneming, de wensen van de directie en het personeel en de uiteindelijke doelen van de pensioenregeling. Na deze inventarisatie kan er een keuzevorming plaats vinden over het meest geschikte pensioen om vervolgens pas een keuze te maken voor een aanbieder.

Een bedrijfspensioen regelt de pensioenopbouw en het nabestaandenpensioen voor de medewerkers binnen een organisatie. De uiteindelijke uitgangspunten van een bedrijfspensioen worden vermeld in het pensioenreglement. Deze kan altijd bij de uitvoerder opgevraagd worden.

De lijst van bedrijfstakken met een verplichtstelling voor pensioen staat niet vast.
Vanuit het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kan een verplichtstelling voor een pensioenfonds afgegeven worden of ingetrokken worden. Dit gebeurt meestal op verzoek van het georganiseerde bedrijfsleven.

Bekijk alle veelgestelde vragen
Pensioenfixer 2024 ©