Snel naar de rekentool calculator

Wij zijn pensioenfixer

Pensioenfixer is een uniek bedrijf met een duidelijk doel: ondernemers helpen met begrijpelijk pensioenadvies. Of je nu vragen hebt over je eigen pensioen of dat van je werknemers, wij zijn er om je te helpen.

 

Wij geloven dat het begrijpen van je pensioensituatie essentieel is voor een gerust pensioen en daarom maken wij ons sterk om duidelijk en begrijpelijk uit te leggen wat er precies speelt.

Geen wollige pensioentaal maar duidelijkheid en inzicht, hier zijn we goed in.

Wij zijn ontstaan uit de visie om een toegankelijke website te creëren waar je snel en eenvoudig de informatie kunt vinden die je nodig hebt. Als onderdeel van VinDex B.V., beschikken wij over een vergunning bij de AFM onder nummer 12046174 en kun je erop vertrouwen dat wij kwalitatieve dienstverlening leveren.

Onafhankelijk pensioenadvies op maat

Wat ons onderscheidt van andere pensioenadviseurs is onze onafhankelijkheid. Wij hebben geen banden met maatschappijen of banken en dus geen verplichtingen of verwachtingen die invloed hebben op onze adviezen. Hierdoor kunnen wij de beste oplossing aanbieden die helemaal aansluit bij jouw persoonlijke situatie. Dus als je op zoek bent naar begrijpelijk pensioenadvies, dan ben je bij Pensioenfixer aan het juiste adres. Wij helpen je graag verder!

Wil jij ook weten wat je kan besparen op je eigen pensioen of dat van je onderneming?

Voor wie wil je een pensioen fiksen?

Wij bieden graag een betaalbare oplossing voor het regelen van het pensioen. Benieuwd wat de kosten zijn? Met een paar simpele stappen weet je het.

pensioenfixer_ pensioenadviseur _pensioenadvies _pensioen vergelijken

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen?

Veel gestelde vragen

Om te bepalen hoeveel geld je opzij moet zetten voor je pensioen is het belangrijk eerst goed te kijken wat je op dit moment al hebt opgebouwd. Hiervoor kan je mijnpensioenoverzicht.nl raadplegen. Vervolgens is het goed om een inschatting voor je zelf te maken hoeveel geld je nodig hebt wanneer je met pensioen gaat. Trek hier het bedrag af van het al opgebouwde pensioen en je weet hoeveel je moet gaan opbouwen.
Zorg dat je genoeg geld opzij zet om globaal 20 jaar je pensioen aan te kunnen vullen (gemiddelde levensverwachting 65 jarige is 20,1 jaar)

Afhankelijk van de bedrijfsvorm kan je kiezen voor een DGA pensioenregeling of een lijfrente product. Heb je een BV? Dan is de keuze voor een DGA pensioen vaak gunstig. Ben je ZZP’er of heb je een andere ondernemingsvorm dan een BV dan is het opbouwen van pensioen binnen

Iedere inwoner van Nederland heeft recht op een AOW uitkering bij het bereiken van de pensioendatum. Deze bouw je op zolang je in Nederland woonachtig bent, dus ook als ondernemer. Deze levenslange uitkering is het basis pensioen binnen Nederland.
Naast de AOW is het gebruikelijk om via je werkgever pensioen op te bouwen die zorgt voor een extra aanvulling. Als ondernemer heb je deze mogelijkheid ook via een DGA pensioenregeling of binnen een Lijfrente product.

Een DGA kan het beste een pensioenregeling voor zichzelf afsluiten. Deze regeling kan afgesloten worden binnen zijn of haar eigen BV en zorgt voor pensioenopbouw en een uitkering aan de nabestaanden bij overlijden.

Als DGA van een BV kan je voor jezelf een pensioenregeling afsluiten. Vaak is deze pensioenregeling vergelijkbaar met een werknemerspensioen en kent dus een opbouw van pensioen en een nabestaanden uitkering bij overlijden.

Bekijk alle veelgestelde vragen
Pensioenfixer 2024 ©