Snel naar de rekentool calculator

Digitalisering in de pensioensector

De pensioensector ondergaat momenteel een digitale transformatie, gestuurd door technologische vooruitgang en digitalisering. Voor ondernemers die verantwoordelijk zijn voor de collectieve pensioenen van hun medewerkers, is het van groot belang om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen omdat dit landschap snel veranderd. In deze blog bespreken we de recente trends en innovaties op een begrijpelijk niveau.

Digitale platforms voor efficiënte pensioenadministratie

Traditionele administratieve processen in de pensioensector worden steeds vaker vervangen door geavanceerde digitale platforms. Omdat deze platforms automatiseren en vereenvoudigen administratieve taken, waardoor efficiëntie wordt verhoogd en kosten worden verlaagd. Ondernemers kunnen hierdoor sneller en nauwkeuriger wijzigingen verwerken en beheren, zoals het aan- en afmelden van medewerkers, het downloaden van facturen en het inzichtelijk maken van veranderingen.

Serviceportals voor werknemers ter bevordering van transparantie

Ook voor medewerkers zijn er steeds vaker serviceportals beschikbaar. Deze portals stellen werknemers in staat om hun pensioenzaken zelfstandig te beheren, zoals het bekijken van hun pensioenoverzicht, het doen van extra stortingen of het aanpassen van hun pensioenplanning. Dit vergroot de transparantie en betrokkenheid van werknemers bij hun pensioenregeling.

Mobiele applicaties voor flexibel pensioenbeheer

Mobiele apps spelen een steeds grotere rol in de digitalisering van de pensioensector. Werknemers kunnen hun pensioengegevens bekijken en beheren via hun smartphone, wat zorgt voor meer flexibiliteit en gebruiksgemak. Daarnaast bieden deze apps vaak educatieve content en handige tools om werknemers te helpen bij het plannen van hun pensioen.

Digitalisering pensioensector_Pensioenfixer

Data-analyse en voorspellende modellen voor gepersonaliseerde advisering

Data-analyse en voorspellende modellen worden steeds belangrijker in de pensioensector. Door geavanceerde analyses en grote datasets uit te voeren, kunnen pensioenfondsen en verzekeraars beter inzicht krijgen in het gedrag van hun deelnemers. Dit stelt hen in staat om gepersonaliseerde pensioenadviezen te geven en de pensioenregeling te optimaliseren.

Blockchain- technologie voor veilige en transparante gegevensopslag

Ook de blockchain- technologie wordt steeds belangrijker in de pensioenadministratie vanwege de veilige en transparante manier van gegevensopslag en -beheer binnen deze technologie. In de pensioensector wordt blockchain gebruikt om de integriteit en beveiliging van pensioengegevens te waarborgen.

Meer informatie?

Benieuwd wat wij hierin voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe wij jouw organisatie kunnen helpen bij de digitale transformatie van de pensioensector. We staan klaar om je te ondersteunen in deze dynamische digitale evolutie van de pensioenwereld.

Wil jij ook weten wat je kan besparen op je eigen pensioen of dat van je onderneming?

Voor wie wil je een pensioen fiksen?

Wij bieden graag een betaalbare oplossing voor het regelen van het pensioen. Benieuwd wat de kosten zijn? Met een paar simpele stappen weet je het.

pensioenfixer_ pensioenadviseur _pensioenadvies _pensioen vergelijken

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen?

Veel gestelde vragen

Om te bepalen hoeveel geld je opzij moet zetten voor je pensioen is het belangrijk eerst goed te kijken wat je op dit moment al hebt opgebouwd. Hiervoor kan je mijnpensioenoverzicht.nl raadplegen. Vervolgens is het goed om een inschatting voor je zelf te maken hoeveel geld je nodig hebt wanneer je met pensioen gaat. Trek hier het bedrag af van het al opgebouwde pensioen en je weet hoeveel je moet gaan opbouwen.
Zorg dat je genoeg geld opzij zet om globaal 20 jaar je pensioen aan te kunnen vullen (gemiddelde levensverwachting 65 jarige is 20,1 jaar)

Afhankelijk van de bedrijfsvorm kan je kiezen voor een DGA pensioenregeling of een lijfrente product. Heb je een BV? Dan is de keuze voor een DGA pensioen vaak gunstig. Ben je ZZP’er of heb je een andere ondernemingsvorm dan een BV dan is het opbouwen van pensioen binnen

Iedere inwoner van Nederland heeft recht op een AOW uitkering bij het bereiken van de pensioendatum. Deze bouw je op zolang je in Nederland woonachtig bent, dus ook als ondernemer. Deze levenslange uitkering is het basis pensioen binnen Nederland.
Naast de AOW is het gebruikelijk om via je werkgever pensioen op te bouwen die zorgt voor een extra aanvulling. Als ondernemer heb je deze mogelijkheid ook via een DGA pensioenregeling of binnen een Lijfrente product.

Een DGA kan het beste een pensioenregeling voor zichzelf afsluiten. Deze regeling kan afgesloten worden binnen zijn of haar eigen BV en zorgt voor pensioenopbouw en een uitkering aan de nabestaanden bij overlijden.

Als DGA van een BV kan je voor jezelf een pensioenregeling afsluiten. Vaak is deze pensioenregeling vergelijkbaar met een werknemerspensioen en kent dus een opbouw van pensioen en een nabestaanden uitkering bij overlijden.

Bekijk alle veelgestelde vragen
Pensioenfixer 2024 ©