Snel naar de rekentool calculator

Investeer in een duurzaam pensioen

Het idee van duurzaamheid wordt steeds belangrijker in alle aspecten van ons leven, inclusief onze financiële planning en investeringen. Dit geldt ook voor een duurzaam pensioen, waarbij steeds meer mensen zich bewust worden van de impact die hun beleggingen kunnen hebben op het milieu en de maatschappij.

Beleggen voor een groenere toekomst

Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende manieren waarop je je pensioen kunt beleggen met oog voor het milieu. Laten we eens kijken naar enkele opties van een duurzaam pensioen:

Kies voor duurzame opties in je pensioenplan

Veel pensioenregelingen bieden de mogelijkheid om zelf je beleggingen te kiezen, zelfs in verzekerde regelingen. Dit betekent dat je kunt kiezen voor fondsen die specifiek gericht zijn op duurzame investeringen. Deze fondsen beleggen in bedrijven die zich inzetten voor milieuvriendelijke praktijken, sociale verantwoordelijkheid en goed bestuur (ESG-criteria).

Door te kiezen voor duurzame beleggingen in je pensioenregeling, kun je niet alleen bijdragen aan een positieve impact op het milieu, maar ook profiteren van potentiële financiële groei op lange termijn, aangezien duurzame bedrijven vaak goed gepositioneerd zijn voor toekomstig succes.

Duurzame lijfrente

Als je een lijfrente overweegt als onderdeel van je pensioenplanning, is het belangrijk om niet alleen de aanbieder zorgvuldig te kiezen, maar ook te kijken naar de beleggingsopties die ze aanbieden. Zoek naar aanbieders die duurzame beleggingsopties hebben en die transparant zijn over hun ESG-beleid.

Sommige aanbieders van lijfrentes hebben specifieke fondsen die zich richten op duurzame investeringen. Door voor deze fondsen te kiezen, kun je ervoor zorgen dat je pensioenbijdragen worden geïnvesteerd op een manier die in lijn is met je ethische waarden en milieudoelstellingen.

Duurzaam pensioenfonds

Veel mensen zijn automatisch aangesloten bij een pensioenfonds via hun werkgever. Als dit het geval is, is het belangrijk om het beleggingsbeleid van het fonds te bekijken en te begrijpen hoe ze omgaan met duurzaamheid.

Steeds meer pensioenfondsen integreren ESG-criteria in hun beleggingsbeslissingen en werken aan het verminderen van hun blootstelling aan bedrijven die betrokken zijn bij schadelijke praktijken voor het milieu. Door het beleggingsbeleid van je pensioenfonds te onderzoeken, kun je ervoor zorgen dat je pensioenbijdragen worden belegd op een manier die overeenkomt met je duurzaamheidsdoelstellingen.

Duurzaam pensioen_Pensioenfixer

Ontdek hoe je pensioen milieubewust kan zijn

Conclusie, er zijn verschillende manieren waarop je je pensioen kunt beleggen met oog voor het milieu. Of je nu zelf je beleggingen kiest in een verzekerde regeling, een lijfrente afsluit bij een duurzame aanbieder, of het beleggingsbeleid van je pensioenfonds onderzoekt, het is belangrijk om bewust te zijn van de impact van je investeringen op het milieu en te streven naar een duurzamere toekomst.

Pensioenfixer staat voor je klaar

Heb je vragen over een duurzaam pensioen? Pensioenfixer staat voor je klaar! Neem contact met ons op voor advies en ondersteuning bij het veiligstellen van je financiële toekomst.

Wil jij ook weten wat je kan besparen op je eigen pensioen of dat van je onderneming?

Voor wie wil je een pensioen fiksen?

Wij bieden graag een betaalbare oplossing voor het regelen van het pensioen. Benieuwd wat de kosten zijn? Met een paar simpele stappen weet je het.

pensioenfixer_ pensioenadviseur _pensioenadvies _pensioen vergelijken

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen?

Veel gestelde vragen

Om te bepalen hoeveel geld je opzij moet zetten voor je pensioen is het belangrijk eerst goed te kijken wat je op dit moment al hebt opgebouwd. Hiervoor kan je mijnpensioenoverzicht.nl raadplegen. Vervolgens is het goed om een inschatting voor je zelf te maken hoeveel geld je nodig hebt wanneer je met pensioen gaat. Trek hier het bedrag af van het al opgebouwde pensioen en je weet hoeveel je moet gaan opbouwen.
Zorg dat je genoeg geld opzij zet om globaal 20 jaar je pensioen aan te kunnen vullen (gemiddelde levensverwachting 65 jarige is 20,1 jaar)

Afhankelijk van de bedrijfsvorm kan je kiezen voor een DGA pensioenregeling of een lijfrente product. Heb je een BV? Dan is de keuze voor een DGA pensioen vaak gunstig. Ben je ZZP’er of heb je een andere ondernemingsvorm dan een BV dan is het opbouwen van pensioen binnen

Iedere inwoner van Nederland heeft recht op een AOW uitkering bij het bereiken van de pensioendatum. Deze bouw je op zolang je in Nederland woonachtig bent, dus ook als ondernemer. Deze levenslange uitkering is het basis pensioen binnen Nederland.
Naast de AOW is het gebruikelijk om via je werkgever pensioen op te bouwen die zorgt voor een extra aanvulling. Als ondernemer heb je deze mogelijkheid ook via een DGA pensioenregeling of binnen een Lijfrente product.

Een DGA kan het beste een pensioenregeling voor zichzelf afsluiten. Deze regeling kan afgesloten worden binnen zijn of haar eigen BV en zorgt voor pensioenopbouw en een uitkering aan de nabestaanden bij overlijden.

Als DGA van een BV kan je voor jezelf een pensioenregeling afsluiten. Vaak is deze pensioenregeling vergelijkbaar met een werknemerspensioen en kent dus een opbouw van pensioen en een nabestaanden uitkering bij overlijden.

Bekijk alle veelgestelde vragen
Pensioenfixer 2024 ©