Snel naar de rekentool calculator

Inzicht in jouw pensioen

Hoeveel pensioen heb ik eigenlijk opgebouwd? En waar heb ik dit allemaal opgebouwd? Hoe ziet het er voor mij financieel uit als ik met pensioen ga?

Allemaal vragen die zeer relevant zijn voor je persoonlijke situatie.

Gelukkig heeft de overheid een website gemaakt waar je in veel gevallen antwoord kan krijgen op alle bovenstaande vragen. Door met je Digi-D in te loggen op de website www.mijnpensioenoverzicht.nl kun je onder andere de volgende informatie duidelijk krijgen:

  • Welke pensioenen je tot nu toe hebt opgebouwd.
  • Het verwachte pensioenbedrag op jouw pensioendatum.
  • Wat er bijvoorbeeld gebeurt wanneer je komt te overlijden.
inzicht pensioen pensioenadvies pensioenvergelijker pensioenfixer pensioenadviseur pensioenoverzicht
"Je pensioenen bundelen kan door een waardeoverdracht aan te vragen"

Inzicht in verschillende pensioenen

Heb je veel verschillende pensioenen opgebouwd? Dan kan het soms interessant zijn om een waardeoverdracht aan te vragen. Hiermee verplaats je het opgebouwde pensioen van een oude pensioenregeling naar de pensioenregeling die op dit moment actief is.

Waardeoverdracht

Het is echter altijd van belang om goed te kijken of een waarde overdacht voor jou wel interessant is. Om dit gemakkelijker te maken is hier gelukkig ook een website voor in het leven geroepen.

Via de website www.mijnwaardeoverdracht.nl kun je via een simpele manier inloggen en een waarde overdacht aanvragen. Je krijgt altijd eerst een voorstel voor de overdracht zodat je goed kan kijken of het interessant voor jou is. Pas als je aangeeft dat je het voorstel accepteert zal de overdracht ook daadwerkelijk uitgevoerd worden.

Vragen over je pensioen?

Dus heb je vragen over je pensioen? Eerst even mijnpensioenoverzicht checken!

Wil jij ook weten wat je kan besparen op je eigen pensioen of dat van je onderneming?

Voor wie wil je een pensioen fiksen?

Wij bieden graag een betaalbare oplossing voor het regelen van het pensioen. Benieuwd wat de kosten zijn? Met een paar simpele stappen weet je het.

pensioenfixer_ pensioenadviseur _pensioenadvies _pensioen vergelijken

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen?

Veel gestelde vragen

Om te bepalen hoeveel geld je opzij moet zetten voor je pensioen is het belangrijk eerst goed te kijken wat je op dit moment al hebt opgebouwd. Hiervoor kan je mijnpensioenoverzicht.nl raadplegen. Vervolgens is het goed om een inschatting voor je zelf te maken hoeveel geld je nodig hebt wanneer je met pensioen gaat. Trek hier het bedrag af van het al opgebouwde pensioen en je weet hoeveel je moet gaan opbouwen.
Zorg dat je genoeg geld opzij zet om globaal 20 jaar je pensioen aan te kunnen vullen (gemiddelde levensverwachting 65 jarige is 20,1 jaar)

Afhankelijk van de bedrijfsvorm kan je kiezen voor een DGA pensioenregeling of een lijfrente product. Heb je een BV? Dan is de keuze voor een DGA pensioen vaak gunstig. Ben je ZZP’er of heb je een andere ondernemingsvorm dan een BV dan is het opbouwen van pensioen binnen

Iedere inwoner van Nederland heeft recht op een AOW uitkering bij het bereiken van de pensioendatum. Deze bouw je op zolang je in Nederland woonachtig bent, dus ook als ondernemer. Deze levenslange uitkering is het basis pensioen binnen Nederland.
Naast de AOW is het gebruikelijk om via je werkgever pensioen op te bouwen die zorgt voor een extra aanvulling. Als ondernemer heb je deze mogelijkheid ook via een DGA pensioenregeling of binnen een Lijfrente product.

Een DGA kan het beste een pensioenregeling voor zichzelf afsluiten. Deze regeling kan afgesloten worden binnen zijn of haar eigen BV en zorgt voor pensioenopbouw en een uitkering aan de nabestaanden bij overlijden.

Als DGA van een BV kan je voor jezelf een pensioenregeling afsluiten. Vaak is deze pensioenregeling vergelijkbaar met een werknemerspensioen en kent dus een opbouw van pensioen en een nabestaanden uitkering bij overlijden.

Bekijk alle veelgestelde vragen
Pensioenfixer 2024 ©