Snel naar de rekentool calculator

Sneller nieuw personeel vinden: pensioenregeling voor werknemers

Hoe word je als werkgever interessant voor een nieuwe werknemer? Een pensioenregeling voor werknemers kan een pluspunt zijn.

Waarom kiezen voor pensioen voor personeel?

Het succes van een onderneming hangt vaak af van de werknemers die er werken. In de huidige tijd waarin goede medewerkers steeds slechter te vinden zijn is het daarom van belang een goede pensioenregeling voor werknemers aan te bieden.

Sterker nog, het aanbieden alleen is waarschijnlijk niet genoeg. Er moet helder en duidelijk over gecommuniceerd worden zodat het ook als een meerwaarde naar voren komt. Hierbij kan je denken aan het benoemen van de sterke punten van de regeling maar ook het toevoegen van extra secundaire voorwaarden kan meehelpen om personeel aan je te binden.

Het aanbieden van een aanvullende ANW regeling zonder extra kosten voor de medewerker kan al een mooie extra voorwaarde zijn. Deze regeling is vaak gemakkelijk toe te voegen aan een pensioenregeling zonder extreme kosten.

Hieronder gaan we graag in op enkele mogelijkheden die interessant kunnen zijn voor je personeel.

Extra pensioen opbouwen

Sommige medewerkers kunnen er belang bij hebben om extra pensioen op te bouwen. Door het wisselen van banen of het opnemen van verlof kan het zijn dat werknemers minder pensioen opgebouwd hebben dan dat ze wellicht willen. Het kan in dit geval interessant zijn om extra geld in te kunnen leggen binnen de bestaande pensioenregeling. De extra inleg wordt dan via de loonstrook van de medewerker doorbelast als bruto inhouding. Hierdoor is het fiscaal interessant voor jouw personeel.

pensioenregeling voor werknemers pensioen pensioenvergelijker pensioenvergelijken pensioenadvies pensioenadviseur pensioenfixer

Vrije keuze voor beleggen

De meeste medewerkers zullen de standaard beleggingsprofielen prima vinden, echter zijn er ook medewerkers die graag zelf de keuzes maken over het pensioengeld. Sommige pensioenregelingen bieden deze mogelijkheid waardoor je ze de vrijheid kan geven zelf te beslissen waar het pensioengeld in geïnvesteerd zal worden.

ANW aanvulling voor werknemers

Het aanbieden van een aanvullende ANW regeling zonder extra kosten voor de medewerker kan een mooie extra voorwaarde zijn. Deze regeling is vaak gemakkelijk toe te voegen aan een pensioenregeling zonder hoge kosten.

De ANW aanvulling voorziet in een extra uitkering bij overlijden van de medewerker. Hiermee wordt er een extra voorziening geboden voor de partner tot de AOW leeftijd. Dit bovenop de al aanwezige nabestaandenvoorzieningen binnen de pensioenregeling.

Meer informatie over een pensioenregeling voor werknemers

Kortom; er zijn voldoende mogelijkheden om de pensioenregeling aantrekkelijk aan te bieden aan je medewerkers. Door de extra’s goed te belichten kan het nét dat beetje extra zijn om de medewerkers aan je te binden.

Wil jij ook zorgen dat je met een pensioenregeling meer personeel aantrekt? Wij nemen de mogelijkheden graag samen met je door! Neem contact met ons op of vul eenvoudig de rekentool in, zodat jij een goede inschatting kunt maken van de kosten voor een pensioenregeling voor werknemers.

Wil jij ook weten wat je kan besparen op je eigen pensioen of dat van je onderneming?

Voor wie wil je een pensioen fiksen?

Wij bieden graag een betaalbare oplossing voor het regelen van het pensioen. Benieuwd wat de kosten zijn? Met een paar simpele stappen weet je het.

pensioenfixer_ pensioenadviseur _pensioenadvies _pensioen vergelijken

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen?

Veel gestelde vragen

Om te bepalen hoeveel geld je opzij moet zetten voor je pensioen is het belangrijk eerst goed te kijken wat je op dit moment al hebt opgebouwd. Hiervoor kan je mijnpensioenoverzicht.nl raadplegen. Vervolgens is het goed om een inschatting voor je zelf te maken hoeveel geld je nodig hebt wanneer je met pensioen gaat. Trek hier het bedrag af van het al opgebouwde pensioen en je weet hoeveel je moet gaan opbouwen.
Zorg dat je genoeg geld opzij zet om globaal 20 jaar je pensioen aan te kunnen vullen (gemiddelde levensverwachting 65 jarige is 20,1 jaar)

Afhankelijk van de bedrijfsvorm kan je kiezen voor een DGA pensioenregeling of een lijfrente product. Heb je een BV? Dan is de keuze voor een DGA pensioen vaak gunstig. Ben je ZZP’er of heb je een andere ondernemingsvorm dan een BV dan is het opbouwen van pensioen binnen

Iedere inwoner van Nederland heeft recht op een AOW uitkering bij het bereiken van de pensioendatum. Deze bouw je op zolang je in Nederland woonachtig bent, dus ook als ondernemer. Deze levenslange uitkering is het basis pensioen binnen Nederland.
Naast de AOW is het gebruikelijk om via je werkgever pensioen op te bouwen die zorgt voor een extra aanvulling. Als ondernemer heb je deze mogelijkheid ook via een DGA pensioenregeling of binnen een Lijfrente product.

Een DGA kan het beste een pensioenregeling voor zichzelf afsluiten. Deze regeling kan afgesloten worden binnen zijn of haar eigen BV en zorgt voor pensioenopbouw en een uitkering aan de nabestaanden bij overlijden.

Als DGA van een BV kan je voor jezelf een pensioenregeling afsluiten. Vaak is deze pensioenregeling vergelijkbaar met een werknemerspensioen en kent dus een opbouw van pensioen en een nabestaanden uitkering bij overlijden.

Bekijk alle veelgestelde vragen
Pensioenfixer 2024 ©