Snel naar de rekentool calculator

Nabestaandenpensioen voor ZZP’ers en DGA’s

Als zelfstandig ondernemer sta je voor emotionele uitdagingen bij het verlies van een partner. De financiële kant hiervan kan ook behoorlijk complex zijn. Voor ZZP’ers en DGA’s is het nabestaandepensioen een belangrijk, maar soms verwarrend onderwerp. In deze blog duiken we in de wereld van het nabestaandenpensioen voor beide groepen en kijken we naar situaties waarin er geen voorziening is voor dit pensioen.

Nabestaandenpensioen voor ZZP’ers

Als ZZP’er bouw je misschien pensioen op via producten zoals lijfrentepolis. Wanneer je overlijdt, kan je partner recht hebben op de waarde ervan. Maar soms is deze waarde niet genoeg om financiële stabiliteit te bieden. Wij staan voor je klaar om je te helpen begrijpen hoe jouw nabestaandenpensioen werkt en welke aanvullende stappen je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je partner goed wordt verzorgd na jouw overlijden. Een overlijdensrisicoverzekering kan dan helpen door extra financiële steun te bieden aan je partner.

Nabestaandenpensioen voor DGA’s

DGA’s hebben vaak een andere pensioenregeling dan ZZP’ers. Bij een overlijden kan je partner een levenslange uitkering krijgen, samen met eventueel wezenpensioen voor kinderen tot 21 jaar en aanvullende ANW-uitkeringen. Het geld dat je hebt gespaard voor je pensioen gaat echter naar de verzekeringsmaatschappij en niet naar je partner. DGA’s hebben vaak een complexe pensioenregeling, maar dat betekent niet dat het nabestaandenpensioen onduidelijk moet zijn. Ons team van experts kan je helpen de details te begrijpen en de juiste stappen te zetten om ervoor te zorgen dat je partner financieel stabiel blijft na jouw overlijden.

De risico’s van geen nabestaandenpensioen

Als er geen voorziening is voor nabestaandenpensioen, kunnen de financiële gevolgen voor je partner aanzienlijk zijn. Zonder pensioen of andere financiële ondersteuning kunnen zij te maken krijgen met aanzienlijke moeilijkheden na jouw overlijden. Pensioenfixer helpt je om deze risico’s te vermijden door samen een plan te maken voor de toekomst.

Nabestaandenpensioen voor ZZP'ers en DGA's

Zorg voor financiële zekerheid

Het is van essentieel belang voor zelfstandige ondernemers, zowel ZZP’ers als DGA’s, om de implicaties van hun pensioenregeling voor hun partner te begrijpen. Door regelmatig pensioenplannen te controleren en opties te bespreken met een financieel adviseur, kunnen zij zorgen voor financiële zekerheid voor hun partner in geval van overlijden. Of het nu gaat om het opbouwen van een lijfrente als ZZP’er of het hebben van een pensioenpolis als DGA, zorgvuldige planning en overwegingen zijn essentieel om de financiële toekomst van je partner veilig te stellen.

Plannen van een solide financiële toekomst

Het is onze missie bij Pensioenfixer om zelfstandige ondernemers zoals jij te helpen bij het plannen van een solide financiële toekomst, zelfs in moeilijke tijden. Neem vandaag nog contact met ons op om te bespreken hoe wij je kunnen helpen bij het regelen van je nabestaandenpensioen en het bieden van een financiële zekerheid aan je geliefden.

Wil jij ook weten wat je kan besparen op je eigen pensioen of dat van je onderneming?

Voor wie wil je een pensioen fiksen?

Wij bieden graag een betaalbare oplossing voor het regelen van het pensioen. Benieuwd wat de kosten zijn? Met een paar simpele stappen weet je het.

pensioenfixer_ pensioenadviseur _pensioenadvies _pensioen vergelijken

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen?

Veel gestelde vragen

Om te bepalen hoeveel geld je opzij moet zetten voor je pensioen is het belangrijk eerst goed te kijken wat je op dit moment al hebt opgebouwd. Hiervoor kan je mijnpensioenoverzicht.nl raadplegen. Vervolgens is het goed om een inschatting voor je zelf te maken hoeveel geld je nodig hebt wanneer je met pensioen gaat. Trek hier het bedrag af van het al opgebouwde pensioen en je weet hoeveel je moet gaan opbouwen.
Zorg dat je genoeg geld opzij zet om globaal 20 jaar je pensioen aan te kunnen vullen (gemiddelde levensverwachting 65 jarige is 20,1 jaar)

Afhankelijk van de bedrijfsvorm kan je kiezen voor een DGA pensioenregeling of een lijfrente product. Heb je een BV? Dan is de keuze voor een DGA pensioen vaak gunstig. Ben je ZZP’er of heb je een andere ondernemingsvorm dan een BV dan is het opbouwen van pensioen binnen

Iedere inwoner van Nederland heeft recht op een AOW uitkering bij het bereiken van de pensioendatum. Deze bouw je op zolang je in Nederland woonachtig bent, dus ook als ondernemer. Deze levenslange uitkering is het basis pensioen binnen Nederland.
Naast de AOW is het gebruikelijk om via je werkgever pensioen op te bouwen die zorgt voor een extra aanvulling. Als ondernemer heb je deze mogelijkheid ook via een DGA pensioenregeling of binnen een Lijfrente product.

Een DGA kan het beste een pensioenregeling voor zichzelf afsluiten. Deze regeling kan afgesloten worden binnen zijn of haar eigen BV en zorgt voor pensioenopbouw en een uitkering aan de nabestaanden bij overlijden.

Als DGA van een BV kan je voor jezelf een pensioenregeling afsluiten. Vaak is deze pensioenregeling vergelijkbaar met een werknemerspensioen en kent dus een opbouw van pensioen en een nabestaanden uitkering bij overlijden.

Bekijk alle veelgestelde vragen
Pensioenfixer 2024 ©