Snel naar de rekentool calculator

Pensioenregeling om personeel aan te trekken en te behouden

In een competitieve arbeidsmarkt kan het verschil tussen het aantrekken en behouden van talent liggen in de secundaire arbeidsvoorwaarden die je als werkgever biedt. Een van de meest waardevolle voordelen voor werknemers is een solide pensioenregeling.

In deze blog bespreken we hoe een verzekerde pensioenregeling kan bijdragen aan het aantrekken van nieuw personeel en het behouden van huidige medewerkers.

Wat is een verzekerde pensioenregeling?

Een verzekerde pensioenregeling is een pensioenregeling waarbij de opbouw van het pensioen plaatsvindt via een verzekeringsmaatschappij. De werkgever betaalt premies aan de verzekeraar, die het pensioenvermogen beheert en uitkeert zodra de werknemer met pensioen gaat. Deze regeling biedt werknemers zekerheid en duidelijkheid over hun toekomstige financiële situatie.

Voordelen van een pensioenregeling voor het aantrekken van personeel

 1. Concurrentievoordeel: In een krappe arbeidsmarkt kan een aantrekkelijke pensioenregeling het verschil maken voor kandidaten die kiezen tussen verschillende werkgevers. Het aanbieden van een goede pensioenregeling geeft je bedrijf een concurrentievoordeel.

 2. Verhoogde aantrekkelijkheid voor ervaren werknemers: Ervaren werknemers die al bezig zijn met hun pensioenplanning hechten veel waarde aan een goede pensioenregeling. Door een aantrekkelijke regeling aan te bieden, kun je deze waardevolle medewerkers aantrekken.

 3. Positieve werkgeversreputatie: Het aanbieden van een solide pensioenregeling draagt bij aan een positieve reputatie van je bedrijf. Potentiële werknemers zien je bedrijf als een zorgzame werkgever die investeert in de toekomst van zijn personeel.

Voordelen van een pensioenregeling voor het aantrekken van personeel

 • Loyaliteit en betrokkenheid: Werknemers die weten dat hun werkgever bijdraagt aan hun toekomstige financiële zekerheid, zijn vaak loyaler en meer betrokken. Een goede pensioenregeling kan bijdragen aan een lager personeelsverloop en hogere medewerkerstevredenheid.

 • Retentie van ervaren personeel: Een aantrekkelijk pensioenplan kan ervaren werknemers aanmoedigen om langer bij je bedrijf te blijven, omdat ze de voordelen van de regeling niet willen verliezen.

 • Tevredenheid en welzijn: Een goede pensioenregeling draagt bij aan het welzijn van je werknemers. Financiële zekerheid voor de toekomst vermindert stress en zorgt voor een hogere algehele tevredenheid op de werkvloer.

Hoe richt je een effectieve pensioenregeling in?

 • Stap 1: Analyseer de behoeften van je personeel: Voordat je een pensioenregeling inricht, is het belangrijk om de behoeften en wensen van je personeel te begrijpen. Dit kan door middel van enquêtes of gesprekken.

 • Stap 2: Kies een betrouwbare verzekeraar: Selecteer een verzekeraar die goede voorwaarden en een betrouwbare dienstverlening biedt. Kijk naar de kosten, de aangeboden diensten en de reputatie van de verzekeraar.

 • Stap 3: Bepaal de inhoud van de regeling: Beslis over de opbouw van de regeling. Dit omvat de hoogte van de premies, de verdeling tussen werkgever en werknemer, en de specifieke voorwaarden en voordelen.

 • Stap 4: Communiceer duidelijk: Zorg ervoor dat je werknemers goed geïnformeerd zijn over de pensioenregeling. Leg de voordelen uit, hoe ze zich kunnen aanmelden en wat ze kunnen verwachten. Transparante communicatie zorgt voor een beter begrip en waardering van de regeling.

 • Stap 5: Blijf evalueren en aanpassen: Een pensioenregeling is geen statisch product. Blijf de regeling evalueren en aanpassen aan de veranderende behoeften van je personeel en de economische omstandigheden.
Pensioenregeling om personeel aan te trekken en te behouden_Pensioenfixer

Investeer in de toekomst van je personeel

Een verzekerde pensioenregeling kan een krachtig instrument zijn om talent aan te trekken en te behouden. Door een solide en aantrekkelijke pensioenregeling aan te bieden, investeer je in de toekomst van je werknemers en bouw je aan een loyale en betrokken werkploeg. Dit niet alleen versterkt je concurrentiepositie, maar draagt ook bij aan een positieve werkomgeving en een duurzame bedrijfsvoering. Zorg ervoor dat je de regeling goed inricht, duidelijk communiceert en regelmatig evalueert om het maximale voordeel voor je bedrijf en je medewerkers te behalen.

Pensioenfixer staat voor je klaar

Heb je vragen of wil je graag advies over vervroegd met pensioen? Pensioenfixer staat voor je klaar! Neem contact met ons op voor advies en ondersteuning bij het veiligstellen van je financiële toekomst.

pensioenfixer_ pensioenadviseur _pensioenadvies _pensioen vergelijken

Contact

Ben jij ondernemer, ZZP'er of werkgever en zit je met een pensioenvraag?

Geen zorgen, onze experts zijn er voor jou. Geen vraag is te gek, wij helpen je graag verder!

 • Vul hier uw voornaam in
 • mailadres@domein.nl
 • 012 - 345 67 89
 • Stel hier uw vraag

Veel gestelde vragen

Om te bepalen hoeveel geld je opzij moet zetten voor je pensioen is het belangrijk eerst goed te kijken wat je op dit moment al hebt opgebouwd. Hiervoor kan je mijnpensioenoverzicht.nl raadplegen. Vervolgens is het goed om een inschatting voor je zelf te maken hoeveel geld je nodig hebt wanneer je met pensioen gaat. Trek hier het bedrag af van het al opgebouwde pensioen en je weet hoeveel je moet gaan opbouwen.
Zorg dat je genoeg geld opzij zet om globaal 20 jaar je pensioen aan te kunnen vullen (gemiddelde levensverwachting 65 jarige is 20,1 jaar)

Afhankelijk van de bedrijfsvorm kan je kiezen voor een DGA pensioenregeling of een lijfrente product. Heb je een BV? Dan is de keuze voor een DGA pensioen vaak gunstig. Ben je ZZP’er of heb je een andere ondernemingsvorm dan een BV dan is het opbouwen van pensioen binnen

Iedere inwoner van Nederland heeft recht op een AOW uitkering bij het bereiken van de pensioendatum. Deze bouw je op zolang je in Nederland woonachtig bent, dus ook als ondernemer. Deze levenslange uitkering is het basis pensioen binnen Nederland.
Naast de AOW is het gebruikelijk om via je werkgever pensioen op te bouwen die zorgt voor een extra aanvulling. Als ondernemer heb je deze mogelijkheid ook via een DGA pensioenregeling of binnen een Lijfrente product.

Een DGA kan het beste een pensioenregeling voor zichzelf afsluiten. Deze regeling kan afgesloten worden binnen zijn of haar eigen BV en zorgt voor pensioenopbouw en een uitkering aan de nabestaanden bij overlijden.

Als DGA van een BV kan je voor jezelf een pensioenregeling afsluiten. Vaak is deze pensioenregeling vergelijkbaar met een werknemerspensioen en kent dus een opbouw van pensioen en een nabestaanden uitkering bij overlijden.

Bekijk alle veelgestelde vragen
Pensioenfixer 2024 ©