Snel naar de rekentool calculator

Pensioensparen

Bouw aan jouw financiële toekomst met Pensioensparen

Pensioensparen is iets waar velen van ons zich zorgen over maken. Het is een belangrijk onderdeel van onze financiële planning voor de toekomst, en het is nooit te vroeg om hiermee te beginnen. Of je nu een ondernemer, werkgever of ZZP’er bent, het opbouwen van een degelijk pensioen is van essentieel belang. In deze blog gaan we het hebben over verschillende manieren om te sparen voor je pensioen en geven we je tips om de juiste pensioenregeling te kiezen.

Pensioensparen: wat zijn de mogelijkheden?

Pensioensparen, ook wel bekend als banksparen, is een handige manier om extra geld opzij te zetten voor je pensioen. Het vormt een aanvulling op de AOW-uitkering, en dat kan belangrijk zijn als je denkt dat je pensioeninkomen niet genoeg zal zijn.

Een optie om je pensioen aan te vullen, is pensioensparen. Hierbij zet je geld opzij op een aparte spaarrekening. Dit levert iets meer rente op dan een gewone spaarrekening en je krijgt ook belastingvoordelen. Het mooie is dat je een deel van je inleg van de belasting mag aftrekken. Het enige is dat je dit geld niet zomaar kunt opnemen, het staat vast totdat je met pensioen gaat.

Stel je financiële toekomst veilig met pensioensparen

Pensioensparen is niet alleen het opbouwen van een financiële buffer, het is ook het creëren van je toekomstige jaren van rust en ontspanning. Of je nu een ondernemer bent die zijn eigen pad volgt, een werkgever die geeft om het welzijn van zijn/haar medewerkers, of een zelfstandige zonder personeel (ZZP’er) die zijn eigen koers vaart, pensioenplanning is van cruciaal belang voor ons allemaal. Bij Pensioenfixer willen we graag helpen bij deze belangrijke reis en je financiële toekomst veiligstellen.

Pensioensparen voor werknemers

  • Werkgeverspensioenregeling: Als werkgever kun je laten zien dat je om je werknemers geeft door een werkgeverspensioenregeling op te zetten. Dit kan niet alleen de waardering van je medewerkers vergroten, maar het heeft ook voordelen voor jou en je personeel.

  • Individueel pensioensparen: Als ZZP’er heb je de vrijheid om je eigen weg te kiezen. Begin met individueel pensioensparen en beheer je eigen toekomst. Wij staan klaar om je hierbij te begeleiden.

  • Aanvullende pensioensparen: Voor extra financiële zekerheid kun je overwegen om aanvullend pensioensparen toe te voegen. Wij kunnen je laten zien hoe dit binnen je budget past.

Pensioensparen voor ondernemers en ZZP’ers

Als ondernemer of ZZP’er heb je meer vrijheid, maar ook meer verantwoordelijkheid als het om pensioensparen gaat. Hier zijn enkele opties en tips:

  • Zelfstandig pensioen: Als ondernemer heb je controle over je eigen financiële toekomst. Begin met individueel pensioensparen en neem het heft in eigen handen. Wij zijn er om je hierin te begeleiden.

  • Pensioen BV: Voor sommige ondernemers kan het zinvol zijn om een pensioen BV op te richten. Hiermee kun je je zakelijke vermogen investeren voor je pensioen. Dit kan fiscale voordelen bieden, maar het is een complexe aangelegenheid waar professioneel advies bij komt kijken. Daar kunnen wij je bij helpen.

  • Zakelijk pensioen voor werknemers: Als werkgever kun je overwegen een pensioenregeling voor je werknemers op te zetten. Dit kan niet alleen helpen bij het aantrekken en behouden van getalenteerd personeel, maar het kan ook voordelen bieden voor jou en je medewerkers.

 

Pensioensparen_Pensioenfixer

Algemene tips voor pensioensparen

  • Begin op tijd: Het is nooit te vroeg om te beginnen met pensioensparen. Hoe eerder je begint, hoe meer tijd je hebt om je vermogen te laten groeien.

  • Stel doelen: Bepaal hoeveel geld je wilt hebben gespaard tegen de tijd dat je met pensioen gaat, en werk aan een plan om dat doel te bereiken.

  • Diversifieer je investeringen: Verdeel je beleggingen om risico’s te minimaliseren. Denk aan aandelen, obligaties, onroerend goed en andere investeringsmogelijkheden.

  • Raadpleeg een pensioenadviseur: Het is verstandig om professioneel advies in te winnen om de beste strategie te bepalen die past bij jouw specifieke situatie.

Past pensioensparen bij mij?

Maar hoe weet je nu of pensioensparen bij jou past? Het kan een goede keuze zijn als je extra pensioen wilt opbouwen zonder veel risico te nemen. Je moet wel accepteren dat de rente laag is. Belangrijk is dat je het geld dat je opzijzet, de komende jaren niet nodig hebt, want je kunt er niet zomaar bij.

Een alternatief voor pensioensparen is pensioenbeleggen. Hierbij beleg je je geld en hoop je op een hoger rendement. Dit brengt wel risico met zich mee, omdat je geld wordt belegd in de hoop op winst. Maar over een langere periode kan dit aanzienlijk meer opleveren dan sparen.

Ongeacht welke optie je kiest, het belangrijkste is om in actie te komen en te beginnen met het bouwen van een solide financiële basis voor je pensioen. Neem vandaag nog contact met ons op en zet de eerste stap naar een financieel zekere oude dag.

Wil jij ook weten wat je kan besparen op je eigen pensioen of dat van je onderneming?

Voor wie wil je een pensioen fiksen?

Wij bieden graag een betaalbare oplossing voor het regelen van het pensioen. Benieuwd wat de kosten zijn? Met een paar simpele stappen weet je het.

pensioenfixer_ pensioenadviseur _pensioenadvies _pensioen vergelijken

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen?

Veel gestelde vragen

Om te bepalen hoeveel geld je opzij moet zetten voor je pensioen is het belangrijk eerst goed te kijken wat je op dit moment al hebt opgebouwd. Hiervoor kan je mijnpensioenoverzicht.nl raadplegen. Vervolgens is het goed om een inschatting voor je zelf te maken hoeveel geld je nodig hebt wanneer je met pensioen gaat. Trek hier het bedrag af van het al opgebouwde pensioen en je weet hoeveel je moet gaan opbouwen.
Zorg dat je genoeg geld opzij zet om globaal 20 jaar je pensioen aan te kunnen vullen (gemiddelde levensverwachting 65 jarige is 20,1 jaar)

Afhankelijk van de bedrijfsvorm kan je kiezen voor een DGA pensioenregeling of een lijfrente product. Heb je een BV? Dan is de keuze voor een DGA pensioen vaak gunstig. Ben je ZZP’er of heb je een andere ondernemingsvorm dan een BV dan is het opbouwen van pensioen binnen

Iedere inwoner van Nederland heeft recht op een AOW uitkering bij het bereiken van de pensioendatum. Deze bouw je op zolang je in Nederland woonachtig bent, dus ook als ondernemer. Deze levenslange uitkering is het basis pensioen binnen Nederland.
Naast de AOW is het gebruikelijk om via je werkgever pensioen op te bouwen die zorgt voor een extra aanvulling. Als ondernemer heb je deze mogelijkheid ook via een DGA pensioenregeling of binnen een Lijfrente product.

Een DGA kan het beste een pensioenregeling voor zichzelf afsluiten. Deze regeling kan afgesloten worden binnen zijn of haar eigen BV en zorgt voor pensioenopbouw en een uitkering aan de nabestaanden bij overlijden.

Als DGA van een BV kan je voor jezelf een pensioenregeling afsluiten. Vaak is deze pensioenregeling vergelijkbaar met een werknemerspensioen en kent dus een opbouw van pensioen en een nabestaanden uitkering bij overlijden.

Bekijk alle veelgestelde vragen
Pensioenfixer 2024 ©