Snel naar de rekentool calculator

Pensioenverplichtingen voor werkgevers

Als werkgever ben je wellicht bekend met de complexiteit van pensioenverplichtingen, vooral omdat deze per sector verschillen. Maar maak je geen zorgen, Pensioenfixer staat klaar om je door dit proces te leiden en je duidelijkheid te bieden die je nodig hebt.

Pensioenverplichtingen per sector 

De pensioenverplichtingen van werkgevers variëren sterk per sector. In sectoren zoals de bouw, metaalindustrie, zorg en onderwijs zijn vaak verplichte pensioenregelingen waaraan werkgevers moeten voldoen. Het is van essentieel belang om de geldende cao’s in jouw branche te controleren en contact op te nemen met pensioenfondsen of brancheorganisaties om precies te begrijpen wat jouw verplichtingen zijn.

Het belang van deskundig pensioenadvies

Bij Pensioenfixer geloven we sterk in de waarde van deskundig advies. Onze pensioenadviseurs staan klaar om je te helpen bij het analyseren van CAO’s en regelingen, zodat je kunt bepalen of je verplicht bent om je aan te melden bij een pensioenfonds. Daarnaast bieden instanties zoals de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waardevolle informatie over sector gebonden pensioenregelingen die van toepassing zijn op jouw situatie.

Oplossing voor jouw pensioenvraagstukken

Als je verplicht bent om je aan te sluiten bij een pensioenfonds, is het van cruciaal belang om dit tijdig en correct te doen om boetes te voorkomen. Als er geen verplichting is, overweeg dan om zelf een pensioenregeling op te zetten via bijvoorbeeld een verzekeraar. Dit geeft je de flexibiliteit om een regeling op maat te maken die perfect past bij de behoeften van jouw werknemers en jouw bedrijf.

Pensioenverplichtingen werkgevers_ Pensioenfixer

Concrete stappen naar een duidelijk pensioen

Stap 1: Onderzoek jouw sector:
Duik diep in de geldende cao’s en regelgeving om te bepalen of er verplichte pensioenregelingen zijn waaraan je moet voldoen.

Stap 2: Raadpleeg deskundig advies:
Neem contact op met onze pensioenadviseurs voor professioneel advies over jouw pensioenverplichtingen en de stappen die je moet nemen om eraan te voldoen.

Stap 3: Overweeg jouw opties:
Als er geen verplichting is om je aan te sluiten bij een pensioenfonds, bekijk dan de mogelijkheid om zelf een pensioenregeling op te zetten via een verzekeraar.

Wij staan voor je klaar

Als werkgever is het van het grootste belang om volledig op de hoogte te zijn van jouw pensioenverplichtingen in jouw sector. Of je nu verplicht bent om je aan te sluiten bij een pensioenfonds of niet, wij staan voor je klaar om je te helpen bij elke stap van het proces. Neem gerust contact met ons op voor deskundig advies over jouw pensioenvraagstukken en- behoeften.

Wil jij ook weten wat je kan besparen op je eigen pensioen of dat van je onderneming?

Voor wie wil je een pensioen fiksen?

Wij bieden graag een betaalbare oplossing voor het regelen van het pensioen. Benieuwd wat de kosten zijn? Met een paar simpele stappen weet je het.

pensioenfixer_ pensioenadviseur _pensioenadvies _pensioen vergelijken

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen?

Veel gestelde vragen

Om te bepalen hoeveel geld je opzij moet zetten voor je pensioen is het belangrijk eerst goed te kijken wat je op dit moment al hebt opgebouwd. Hiervoor kan je mijnpensioenoverzicht.nl raadplegen. Vervolgens is het goed om een inschatting voor je zelf te maken hoeveel geld je nodig hebt wanneer je met pensioen gaat. Trek hier het bedrag af van het al opgebouwde pensioen en je weet hoeveel je moet gaan opbouwen.
Zorg dat je genoeg geld opzij zet om globaal 20 jaar je pensioen aan te kunnen vullen (gemiddelde levensverwachting 65 jarige is 20,1 jaar)

Afhankelijk van de bedrijfsvorm kan je kiezen voor een DGA pensioenregeling of een lijfrente product. Heb je een BV? Dan is de keuze voor een DGA pensioen vaak gunstig. Ben je ZZP’er of heb je een andere ondernemingsvorm dan een BV dan is het opbouwen van pensioen binnen

Iedere inwoner van Nederland heeft recht op een AOW uitkering bij het bereiken van de pensioendatum. Deze bouw je op zolang je in Nederland woonachtig bent, dus ook als ondernemer. Deze levenslange uitkering is het basis pensioen binnen Nederland.
Naast de AOW is het gebruikelijk om via je werkgever pensioen op te bouwen die zorgt voor een extra aanvulling. Als ondernemer heb je deze mogelijkheid ook via een DGA pensioenregeling of binnen een Lijfrente product.

Een DGA kan het beste een pensioenregeling voor zichzelf afsluiten. Deze regeling kan afgesloten worden binnen zijn of haar eigen BV en zorgt voor pensioenopbouw en een uitkering aan de nabestaanden bij overlijden.

Als DGA van een BV kan je voor jezelf een pensioenregeling afsluiten. Vaak is deze pensioenregeling vergelijkbaar met een werknemerspensioen en kent dus een opbouw van pensioen en een nabestaanden uitkering bij overlijden.

Bekijk alle veelgestelde vragen
Pensioenfixer 2024 ©