Snel naar de rekentool calculator

De werkwijze van Pensioenfixer

Jouw partner voor een zekere financiële toekomst
Als ondernemer of DGA snap je de complexiteit van pensioenen. Bij Pensioenfixer begrijpen wij dat als geen ander. Wij begeleiden je stap voor stap, van kennismaking tot beheer en ondersteuning van je pensioenregeling. Lees hieronder de werkwijze van Pensioenfixer.

Stap 1: Kennismaking

Jou en jouw bedrijf leren kennen 

Onze eerste stap is jou en je bedrijf leren kennen. We willen helderheid over je zakelijke doelen, financiële situatie en verwachtingen over pensioenregelingen, begrijpen wat voor jou belangrijk is en welke behoeften je hebt op pensioengebied.

Stap 2: Inventarisatie van de huidige pensioensituatie

Een heldere analyse

Na onze kennismaking analyseren we grondig je huidige pensioensituatie. We bekijken je bestaande pensioenregeling, of het nu collectief is voor je medewerkers of een DGA- pensioenregeling voor jezelf als ondernemer. Zo krijgen we een duidelijk beeld van je pensioenvoorzieningen.

Stap 3: Bespreken van de pensioenopties

Maatwerkadvies voor jouw toekomst

Na de analyse bespreken we samen de pensioenopties die er zijn. We presenteren de mogelijkheden, rekening houdend met jouw doelen, risicobereidheid en financiële situatie. Of het nu gaat om aanpassingen aan je huidige regeling, overstappen naar een nieuwe aanbieder of een compleet nieuwe regeling opzetten, wij helpen je bij het maken van weloverwogen beslissingen die bij jou en je bedrijf passen.

Stap 4: Uitvoeren van het pensioenbeheer en ondersteuning

Overvoeren contracten of inrichten nieuw contract

Afhankelijk van de beslissingen die door jou worden genomen, gaan we over tot actie. Dit kan inhouden dat bestaande pensioencontacten worden overgebracht naar nieuwe aanbieders, het inrichten van een geheel nieuwe pensioenregeling, of het aanpassen van bestaande contracten om beter aan te sluiten bij je behoeften. We zorgen voor een soepele overgang en coördineren de nodige stappen om ervoor te zorgen dat alles correct wordt uitgevoerd.

Onze service stopt niet na het opzetten

Onze service eindigt niet na het opzetten van je pensioenregeling. We blijven betrokken en bieden doorlopende ondersteuning. We monitoren prestaties, evalueren veranderingen in wet- en regelgeving die invloed kunnen hebben op je pensioenregeling, en geven advies en begeleiding waar nodig. We staan altijd klaar om vragen te beantwoorden en te helpen bij eventuele wijzigingen in de toekomst.

Samenwerken aan een betere pensioentoekomst

Kortom, bij Pensioenfixer willen we een partnerschap met jou opbouwen. Gebaseerd op vertrouwen, expertise en persoonlijke aandacht. Of je nu een bedrijf hebt met een collectieve pensioenregeling, ondernemer of een DGA bent met specifieke pensioenbehoeften, wij begeleiden je naar een solide financiële toekomst.

Heb je nog vragen over onze werkwijze of wil je meer informatie over hoe we je kunnen helpen met je pensioenregeling? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. We kijken ernaar uit om met jou samen te werken aan een betere pensioentoekomst.

Vrijblijvend adviesgesprek?

Heb je nog vragen over onze werkwijze of wil je meer informatie over hoe we je kunnen helpen met je pensioenregeling? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. We kijken ernaar uit om met jou samen te werken aan een betere pensioentoekomst.

Werkwijze_Pensioenfixer_Stefan Spekenbrink

Wil jij ook weten wat je kan besparen op je eigen pensioen of dat van je onderneming?

Voor wie wil je een pensioen fiksen?

Wij bieden graag een betaalbare oplossing voor het regelen van het pensioen. Benieuwd wat de kosten zijn? Met een paar simpele stappen weet je het.

pensioenfixer_ pensioenadviseur _pensioenadvies _pensioen vergelijken

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen?

Veel gestelde vragen

Om te bepalen hoeveel geld je opzij moet zetten voor je pensioen is het belangrijk eerst goed te kijken wat je op dit moment al hebt opgebouwd. Hiervoor kan je mijnpensioenoverzicht.nl raadplegen. Vervolgens is het goed om een inschatting voor je zelf te maken hoeveel geld je nodig hebt wanneer je met pensioen gaat. Trek hier het bedrag af van het al opgebouwde pensioen en je weet hoeveel je moet gaan opbouwen.
Zorg dat je genoeg geld opzij zet om globaal 20 jaar je pensioen aan te kunnen vullen (gemiddelde levensverwachting 65 jarige is 20,1 jaar)

Afhankelijk van de bedrijfsvorm kan je kiezen voor een DGA pensioenregeling of een lijfrente product. Heb je een BV? Dan is de keuze voor een DGA pensioen vaak gunstig. Ben je ZZP’er of heb je een andere ondernemingsvorm dan een BV dan is het opbouwen van pensioen binnen

Iedere inwoner van Nederland heeft recht op een AOW uitkering bij het bereiken van de pensioendatum. Deze bouw je op zolang je in Nederland woonachtig bent, dus ook als ondernemer. Deze levenslange uitkering is het basis pensioen binnen Nederland.
Naast de AOW is het gebruikelijk om via je werkgever pensioen op te bouwen die zorgt voor een extra aanvulling. Als ondernemer heb je deze mogelijkheid ook via een DGA pensioenregeling of binnen een Lijfrente product.

Een DGA kan het beste een pensioenregeling voor zichzelf afsluiten. Deze regeling kan afgesloten worden binnen zijn of haar eigen BV en zorgt voor pensioenopbouw en een uitkering aan de nabestaanden bij overlijden.

Als DGA van een BV kan je voor jezelf een pensioenregeling afsluiten. Vaak is deze pensioenregeling vergelijkbaar met een werknemerspensioen en kent dus een opbouw van pensioen en een nabestaanden uitkering bij overlijden.

Bekijk alle veelgestelde vragen
Pensioenfixer 2024 ©